Valmistin vappuaattona Katriinan innoittamana
tonnikalapiirakkaa vaihtamalla ohjeen sardellit tonnikalaksi, kun tonnikalapurkki
sattui löytymään kaapissa. Katriinan ohje löytyy täältä. Tämä iltapiirakaksi hyvin soveltuva pikkusuolainen
sopii painohallintaan pyrkivällekin. On ruista, rahkaa, tonnikalaa ja rucolaa.
Ei siis mitään erityisen lihottavaa.
Rasvat ovatkin sitten tässä suussasulavassa makeassa manteliomenapiirakassa.
Sirkka on tarjonnut piirakkaa ja pyysin heti ohjeen itselleni. Piirakka on
gluteeniton. Tässä ohje sinullekin:
3 dl jauhettua mantelia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
2 munaa
3 isoa hapanta omenaa (Granny Smith)
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Vatkataan joukkoon ensin voi
ja sitten munat. Taikina painellaan voideltuun piirakkavuokaan. Piirakasta tulee kauniiimpi pyöreässä vuoassa valmistettuna. Omenat lohkotaan neljään osaan ja neljännekset edelleen noin
neljään osaan. Omenalohkot painellaan taikinaan. Piirakkaa paistetaan noin 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Nautitaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Annetaan sulaa suuhun!
Mantelia, voita, sokeria, omenoita ja kermavaahtoa: mielettömän ihanat yhdessä! Uskon että sulaa suuhun.
VastaaPoista