Sain naapurilta eilen multaisen muovikassin. Kassi oli täynnä mullan
seasta käännettyä superfoodia - maa-artisokkamukuloita. Minulla on melkein himo
tähän herkkuun. Sen sijaan multaisten ja muhkuraisten mukuloiden työstäminen on aikaa vievää. Työ vaatii kärsivällisyyttä, on sotkuista ja peukalot
kipeytyvät kuorimisoperaatiossa. Eilinen
ilta hupeni kokonaan tähän hommaan.
Keitän kuoritut maa-artisokat kypsäksi isossa kattilassa ja vähässä vedessä.
Soseutan kypsät herkut ja pakastan ylimääräisen soseen.
Myöhemmin valmistan pakastetusta maa-artisokkaseoksesta helposti pyrettä tai keittoa. Keittoon ei maa-artisokan lisäksi paljon muuta
tarvita. Lisään sekaan vaikkapa hieman pehmeää vuohenjustolevitettä ja
persiljaa. Kermaa voin tiytysti lorauttaa sekaan, jos vyötärö vaan sen sietää. Maa-artisokan OMA ja hyvin tunnistettava maku on kuitenkin ihan parasta!
Näyttää hyvältä! En ole koskaan varmaan maistanut maa-artisokkaa...
VastaaPoistaKesällä saat maistaa, KUN tuut tänne meille! Teidänkin pihalle hyvin mahtuisi muutama mukula "sikiämään".
PoistaNam! Maa-artisokka on vaatimaton ja upea juures. Ja keitossa aivan verraton. Kauniita kuvia!
VastaaPoistaNiin on keitto minukin mielestäni hyvää - ja silti ihan yksinkertaista perusruokaa.
PoistaKuoritut maa-artisokat näyttävät ihan perunoilta. Olen kerran maistanut tätä maa-artisokkakeittoa.
VastaaPoistaMinä olen ainakin kerran tarjonnut teille maa-artisokkakeittio. Muistan hyvin.
PoistaMinäkin aion mennä katsomaan jäikö syksyllä mukuloita maahan...
VastaaPoistaEikös niitä rupisia palleroja ole siellä melkein aina?
PoistaMinustakin maa-artisokka on ihan järkyttävän hyvää. Mukuloissa on kova työ saada puhtaiksi ja kuorittua, mutta keitto palkitsee vaivan monin verroin! Siitä huolimatta pihassani ei vieläkään kasva maa-artisokkaa! Mikä vaje. Kasvi on ollut ostoslistalla jo vuosia.
VastaaPoistaNiin onkin aika suuri vaje tosiaan. Multakin on moni pyytänyt mukuloita, mutta varmaan pitäisi olla vähän juurta siinä mukulassa mukana?
PoistaNoitahan on valtava määrä! On siinä ollut kuorimista. Ehkä juuri sen vaikean kuorittavuuden takia en ole tullut ostaneeksi maa-artisokkapusseja kaupastaaa. Tasan kerran olen syönyt Maija Silvennoisen valmistamaa keittoa, joka oli todella hyvää. En kyllä muista makua, mutta hyvää oli, päällä maitovaahtoa ja kuivattu omenasipsi.
VastaaPoistaKoristeleminen Maija Silvennoisen tapaan olikin hyvä idea, kiitos! Keitosta kun tahtoo tulle hyvin arkista, kuten tuosta kuvan arki-illan keitostakin näkyy.
PoistaKatriina tuossa yläpuolella ehti kirjoittaa sen, mitä aijoin. Tosin en ole syönyt Maija Silvennoisen valmistamaa keittoa, jossain muualla kylläkin. Aina joskus katselen maa-artisokkia torilla tai kaupoissa ja melkein ostankin, mutta vaan melkein, kuoriminen pelottaa.
VastaaPoistaEi kannata pelätä kuorimista, aikaahan siihen vaan kuluu jonkin verran. Torilta tai kaupasta saa sentään valmiiksi pestyt mukulat. Mulle tuosta käsittelystä tuli varsinainen multashow, pari kastematoakin meinasi muuttaa meille.
Poista