Pistimme MK:n uuden kodin keittiön lauantaina koetukselle ja
täytimme pöydän ruualla. Lapseni, vävy ja heidän kaverinsa toivat tullessaan
ankan ja pari kassillista lasten kasvattamia vihannksia. Vihanneksia on kesän
ajan viljelty Hauhon Alvettulan kylässä lasten isän kesäpaikan kasvimaalla ja
kasvihuoneissa. Oli kurkkua, porkkanoita, mangoldia, paksoita, chiliä ja
sipulia. Ankka oli ostettu Stockan herkusta ja se oli lähtöisin ranslalaiselta
luomutilalta.
Mielessäni hykertelin, kuinka hyvin nuorison yhteispeli
sujui. Minulta olisi saattanut mennä sormi kokonaan suuhun ankan ääressä. Ihan nopealta sen valmistaminen ei näyttänyt
sivusta seuraten sujuvan. Ankan kypsyessä uunissa kokonaista neljä tuntia porukka
valmisti pilkkoen, maustaen ja höystäen muut tykötarpeet. Paistumisen
aikana ankkaa käänneltiin ja kieputeltiin, nahkaa herkullistettiin ja lopuksi
siveltiin pintaan hunajajainen soijahuntu. Keittiön testaajaporukka luonnehti
ateriaa suomalaisista raaka-aineista kiinalaiseen tyyliin valmistetuksi.
Minä otin löysästi - tyydyin seuraamaan sivusta ja ikuistamaan
kokkausta kameran muistikortille:
Keittiö osoittautui toimivaksi ja ruokapöytä riittävän isoksi!
Kiitos A, M, T ja J!
Kiitos keittiön ja ruokapöydän lainasta MK!
Namm...:)
VastaaPoistaNiinpä ;)
PoistaJopas on herkulliset kuvat ja uskon todellakin ruoan olleen maittavaa!
VastaaPoistaRuuassa oli monenlaisia vivahteita ja maku poikkesi sopivasti arkiruuasta.
PoistaNäyttää NIIN herkulliselta, tekisipä täälläkin joku tuollaista!
VastaaPoistaOn kyllä kiva maistaa toisten tekemää ruokaa ja tässä tapauksessa "kokit" olivat nähneet paljon vaivaa lopputulosta ajatellen jo etukäteen.
Poista