maanantai 20. helmikuuta 2012

Vastaväriharmoniaa

Harmaana sunnuntaina innostuin hedelmäiseen väri-ilotteluun. Kuukausi sitten sairastamani flunssan jälkeen elimistöni on suorastaan huutanut hedelmien perään.

Hedelmien voimakas väri kaipaa vastaväriä. Pienikin ripaus riittää. Asetelmissa näkyy, miten varjo muodostuu hedelmän sävyn ja alustana olevan vastavärin sekoitukseksi. Tällaiset kuvakokeilut ovat maalaamisen kannalta hyödyllisiä ja konkretisoivat varjon muodostuksen teoriaa. Varjoa on tehostettu päivänvalossa otetuissa kuvissa sivulta suunnatulla pöytälampulla.
  

Viikuna antaa makeudellaan hyvän vivahteen esimerkiksi vuohenjuusto- tai halloumi-salaattiin. Erityisen hyvä yhdistelmä on paahdettu vuohenjuusto ja tuore viikuna. Pidän myös kuivatuista ja pehmeistä viikunoista.


Sitrushedelmistä suosikkini on verigreippi ja kirpeähköt mandariinit. Näin kevättalvella 
appelsiinit ovat maukkaimmillaan. Mausteena pidän limestä.


Mango on eksoottisista hedelmistä suosikkini. Syön mangososetta rahkan ja maustamattoman 
jugurtin kanssa. Vauvanruokapurkkien soseeseen ei ole lisätty tarpeetonta sokeria J

Pirtsakkaa hiihtolamaviikkoa kaikille lomalaisille!

5 kommenttia:

  1. Viikuna ja sen alla oleva paperi ovat erityisen herkullinen väriyhdistelmä. Tuollainen hieman murrettu vihertävänkeltainen on niin tätä kevättä! Se värin kaipuu iskee helmikuussa yhtäkkiä.

    VastaaPoista
  2. Ah! Mitä värejä, mitä namuja murkinoita. Olis tarjolla blogikivaa Kaikenkirjavassa! Ole hyvä!

    VastaaPoista
  3. Noista kolmesta äänestän viikunaa ja hienon taitelun haaleankeltaista vastaväriä. Vaikka on noi kaikki kuvat kauniita.

    VastaaPoista
  4. Katriina,
    kevätkaipuu todella tuntuu iskeneen moneen!

    Rva Kameleontti,
    lämmin kiitos blogikivasta!

    Paula
    hedelmät loppuivat. Muuten olisi sommitelmai syntynyt lisääkin.

    Jokke,
    eikö van olekin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!