Tänään on syöty ja
herkuteltu joukolla. En ole itse tehnyt milloinkaan macaron-leivoksia. Tytär sen
sijaan on innostunut kokeiluihin, vaikka itse ei olekaan samanlainen makean makuri kuin esimerkiksi minä. Mitä ilmeisemmin näiden leivonnassa voi käyttää luovuutta. Kuten esimerkiksi maustaa pienet mantelileivokset
ruusuvedellä, lakritsalla, mintulla, laventelilla jne.
Tyrnijauheella maustetuista
ja tyrnillä täytetyistä valikoitui kaikkien meidän yhteinen suosikki.
Nyt on
makiaa maha täynnä!
Voi, en ole aiemmista kokemuksista perustanut yhtään macaroneista - ne ovat maistuneet sokerilla, värillä ja esanssilla maustetulta pahvilta. Mutta tuo tyrni kuulostaa ja näyttää syötävän hyvältä!
VastaaPoistaNäissä tyttären leipomuksissa kaikki värit ja mausteet olivat luonnosta lähtöisin. Esim. laventeli oli oikeaa luomulaventelia ja vihreä väri lehtivihreää. Eivät siis todellakaan maistuneet esanssilta, makealta kylläkin.
PoistaKaunista silmänruokaa!
VastaaPoistaKiitos Paula.
PoistaOlen ostanut vain kaksi kertaa macaroneja ja tykännyt kovasti. Itse ei ole tullut mieleenkään kokeilla, osaisikohan..?
VastaaPoistaMinä olen aina ajattelut, että nuo on liian vaikeita tehdä...ehkei ne olisikaan. Minusta macaronet näyttävät ihanan kepeiltä ja --- keväisiltä.
VastaaPoistaKatriina ja Kirjailijatar, ei ole kuulemma vaikeaa värkätä macaroneja vaikka vähän tarvitaan niksejä. Näistä teki erityisen ihania kepeyden lisäksi aidot maut, kuten tyrni ja laventeli.
Poista