sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Monta makeaa



Tänään on syöty ja herkuteltu joukolla. En ole itse tehnyt milloinkaan macaron-leivoksia. Tytär sen sijaan on innostunut kokeiluihin, vaikka itse ei olekaan samanlainen makean makuri kuin esimerkiksi minä. Mitä ilmeisemmin näiden leivonnassa voi käyttää luovuutta. Kuten esimerkiksi maustaa pienet mantelileivokset ruusuvedellä, lakritsalla, mintulla, laventelilla jne.


Tyrnijauheella maustetuista ja tyrnillä täytetyistä valikoitui kaikkien meidän yhteinen suosikki. 
Nyt on makiaa maha täynnä!

7 kommenttia:

  1. Voi, en ole aiemmista kokemuksista perustanut yhtään macaroneista - ne ovat maistuneet sokerilla, värillä ja esanssilla maustetulta pahvilta. Mutta tuo tyrni kuulostaa ja näyttää syötävän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä tyttären leipomuksissa kaikki värit ja mausteet olivat luonnosta lähtöisin. Esim. laventeli oli oikeaa luomulaventelia ja vihreä väri lehtivihreää. Eivät siis todellakaan maistuneet esanssilta, makealta kylläkin.

      Poista
  2. Olen ostanut vain kaksi kertaa macaroneja ja tykännyt kovasti. Itse ei ole tullut mieleenkään kokeilla, osaisikohan..?

    VastaaPoista
  3. Minä olen aina ajattelut, että nuo on liian vaikeita tehdä...ehkei ne olisikaan. Minusta macaronet näyttävät ihanan kepeiltä ja --- keväisiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katriina ja Kirjailijatar, ei ole kuulemma vaikeaa värkätä macaroneja vaikka vähän tarvitaan niksejä. Näistä teki erityisen ihania kepeyden lisäksi aidot maut, kuten tyrni ja laventeli.

      Poista

Kiitos kommentistasi!