Mun muruset
Tänä vuonna lapset halusivat tarjota minulle aiemmin tuntemattomia ja terveellisiä makuelämyksiä äitienpäivänä. He valmistivat japanilaisvaikutteisen aterian
tuoden raaka-aineet mausteineen päivineen tullessaan.
Alkuruokana tarjottiin
perinteeksi muodostuneesta äitienpäivän luonteretkestä vaikutteita saanut ”linnunpesä”. Se
valmistettiin tattarijauhosta valmistetuista soba-nuudeleista ja ohueksi
suikaloidusta kevätsipulista. Keitetty nuudeli ja kevätsipuli sai rapeutta
öljyssä paistaen. Pesää koristi paistettu kampasimpukka (MSC). MSC kertoo
eettisestä pyyntitavasta. Mausteeksi lisättiin terveellistä miso-kastikketta.
Pääruuan lisukkeeksi valmistettiin
onigireja. Onigirit ovat merilevällä ja sesamin siemenillä koristeltuja
riisipalloja. Riisi oli sushi-riisiä. Nämä pallerot olivat hauskan näköisiä lumipalloja.
Höysteenä oli wasabilla maustettua avokado-espumaa eli kuohkeaa vaahtoa. Karkeampi versio vaahdon vierellä on samoista aineksista valmistettu, mutta haarukalla muusattu.
Pääruuan
liha oli meren paistia eli FOS(friends on see)-pyydettyä punaista tonnikalaa.
Tonnikala paistettiin hyvin varoen ja vähän aikaa (30 – 45 sekunttia molemmin
puolin), sisus jää siis punaiseksi.
Kaikki maut ja raaka-aineet olivat uusia kokemuksia ja kokonaisuus ihan napakymppi. Kiitos
lapsukaiset ja vävy ainutlaatuisesta ja eksoottisesta ruokakokemuksesta!
Olin itse luvannut tehdä
jälkiruuan. Hmm - perinteinen mustikkapiiirakka ei ollut ihan linjassa muun
aterian kanssa, mutta kyllä sekin tuli syödyksi vihoviimeistä palaa myöden.
Luontoretkelläkin käytiin
Vanhankaupunginlahdella, Lammassaaressa ja Kuusiluodossa. Mittasin
askelmittarilla reitin seitsemäksi kilometriksi. Retkellä opin erottamaan, miltä kuullostaa kun ruokokerttunen "käynnistää Ladaa" ja hernekerttu "tiputtaa herneet lattialle". Ruovikossa pesivä, lintukirjan kuvan perusteella hauskan näköinen viiksitimali ei vieläkään osunut kenenkään kiikariin.
Loppuviikon aikana vehreys on tullut maisemaan. Maasta nousee monenlaista vihreää ja puissa on kevään hennonvieno vihreä.
Loppuviikon aikana vehreys on tullut maisemaan. Maasta nousee monenlaista vihreää ja puissa on kevään hennonvieno vihreä.
Valtavan houkuttelevia ruokia! Kyllä kelpasi äidin nauttia uusia makuja. Tuollaisia ei viitsi oikein kokeilla, jos ei ole päässyt yhtään makuun, miltä niitten pitäisi maistua.
VastaaPoistaNuorempi poika vaimoineen vei meidät lauantaina ulos syömään pitkän kaavan mukaan ja hyvää oli sekin:)
Minä en myöskään osaa ryhtyä kokeilemaan kokonaan uusia menuita, vaikka yksittäisiä ruokia haluankin kokeilla. Herkullista on kyllä maistella vieraampia makuja. Esim nepalilainen ruoka ja Intian maut maistuvat, jos eivät ole ihan kamalasti chilillä kyllästetyt.
PoistaNäyttävät hyviltä, mutten ikinä jaksaisi tehdä noita :)
VastaaPoistaNo sanoppa Auli muuta.
Poista