lauantai 3. elokuuta 2013

Yksinkertaista ja hyvää



Jo alkukesällä Oivariinia mainostettiin herkullisten höyrytettyjen "lempipapujen" avulla. Oikein odottelin heinäkuuta ja papujen kypsymistä, että sain viimein kokeilla reseptiä. Etukäteen jo oletin, että pidän voilla tai oivariinilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä ryyditetyistä pavuista. Ja todella pidinkin. Ohje löytyy täältä.


Niin yksinkertaista, mutta mielestäni maukasta ja herkullista. Sen lisäksi nopeaa ja helppoa valmistaa yksinkertaisista raaka-aineista. Papujen hinta halpenee loppukesällä tarjonnan lsiääntyessä, joten suosittelen kokeilemaan.



En jaksa kovasti kokkailla kesäisin. Pärjään itse melko pitkään marjoilla+jugurtilla ja yksinkertaisilla salaateilla tai kasvispannuilla. Kesän perusherkkuni kesästä toiseen on kesäkeitto. Hämeessä kauden vihanneksista valmistettua keittoa kutsutaan suvisopaksi. Omaan soppaani laitan paljon vihanneksia ja vain vähän pieniä kuorimattomia perunoita, pinaattia en käytä enkä myöskään suurusta keittoa. 

5 kommenttia:

  1. Voi että, tuota papuruokaa voisi syödä silmillään! Yksinkertainen on tosiaankin useimmiten parasta, vaikka kieltämättä joskus tulee mieleen Espanjan vuoristossa syöty taimen kuohuviinikastikkeessa yhtenä elämäni parhaista ruuista... mutta voi olla, että sekin oli loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisesti tehty, en tiedä.
    Pavut, voi ja paahdetut pinjansiemenet, kolme hyvää makua yhdessä. nam, kiitos ateriavinkistä! Tuossahan ovat ravintoarvotkin kohdillaan, vitamiineja ja proteiinia samassa paketissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintoarvot lienevät hyvinkin kohdallaan. Meinaan syödä näitä papuja niin kauan, kun torilta saa kotimaisia. Välillä kesäkeittoa ja joskus vaihtelun vuoksi tomatti-paprika-chili-vuohenjuustokeittoa.

      Poista
  2. Pavut ja pinjansiemenet näyttävät hyvältä yhdessä, samoin tuo lautanen mustana. Minäkin löysin Citymarketista irtopapuja, mikä on täällä tosi harvinaista. Keitin niitä viisi minuuttia ja paahdoin yhden valkosipulinkynnen oliiviöljyssä kastikkeeksi. Oli ihan tainnuttavan hyvää, vähän rapsakkaa. Vielä joskus kokeilen tuon oivariini-ohjeenkin.

    VastaaPoista
  3. Minäkin muistan tuo reseptin, vaan olin ihan unohtanut sen. Pitäisi kokeilla, koska pavut ja pähkinät ovat tämän naisen mieleen.

    VastaaPoista
  4. Katariina ja Kirjailijatar, kokeilkaa ihmeessä papuresepitiä. Ette tule luullakseni pettymään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!