Tein viikonloppuna pitkästä aikaa kotoisia hommia. Talveen
varautuminen on ainakin minulla verissä. Metsät ovat mustikoita pullollaan. Leikattu
polven kierukka on kesän aikana oikutellut. Säästelen sitä enkä tohdi mennä
metsään mustikoiden perään riehumaan. Siispä torille. Katselen Hakaniemen
torin laidoilta suoramyyjien pöytiä ja nytkin löysin sieltä aarteita. Vihtiläisen rouvan
pakasterasioihin käsin pomimia kuivia ja kauniita mustikoita. Ostin pöydältä
kaikki jäljellä olevat yhdeksän litraa. Pistin rasioista seitsemän sellaisenaan
pakastimeen, loput menevät suoraan suuhun. Helppoa minulle ja rahat menevät
kokonaisuudessaan työn tehneelle poimijalle.
Torin antimet ovat tähän aikaan niin mehukkaita, että
tekeekin mieli syödä lähinnä marjoja ja vihanneksia. Launtainakin torilta lähti
mukaan kukkakaalia, kahta lajia tomaatteja, kesäkurpitsa, kurkku, paprikaa,
salaattia, tilli- ja persiljapuntit.
Torikauppiaan sekakukkakimppua piti vähän modifioida. Marjakiiseliin
yhdistelin pakastimen viimeisiä edellisen satokauden marjajämiä ja tuoreita
mustikoita.
Pakastan puntilliset tilliä ja persiljaa pieniin minigrip-annospusseihin,
mahdollisimman ilmatiiviisti. Koodaan pussien kulmiin T:n ja P:n, koska muuten
vihreää silppua on vaikea tunnistaa. Pussit uppoavat pakastimeen pieneen tilaan
rasioiden välikoloihin.
Pitkästä aikaa leivoin illalla jotain makeaa. Mamman marjapiirakka vadelmin upposi meihin salamannopeasti.
Sunnuntaina panostettiin kulttuuriin Espoon WeeGeen kaikkiin näyttelyihin
ja museoihin tutustuen, osaan pintapuolisemmin. Hieno paikka, mutta silti lopuksi väsytti.
Heh, nauratti tuo rekatio 70-lukuun! Itse karmealla 80-luvulla teinivuodet viettäneenä meinasin pökertyä kun noin kymmenen vuotta sitten 80-luku tuli takaisin muotiin: "Apua! Tästä on jo kertaalleen päästy eroon!"
VastaaPoistaOlipa satoita viikonloppu monella tapaa. Hyvä kun muistutat tuosta pakastamisesta, nyt minulla on viimein pakastin, niinpä voisin pakastaa! Tilli ja persilja, niistä on hyvä aloittaa.
Pakastettuun tilliin ja persiljaan jää tietty kesän maku. Sitä ei mielestäni ole talvella kasvatetuissa ruukkuyrteissä.
PoistaKerrassaan ihana kuva täpötäydestä torikassista! Muutkin kuvat henkivät alkusyksyn iloja.
VastaaPoistaVaikka pääsin lauantaina vain ruokamarkettiin, olin hullaantua sielläkin kaikkien kotimaisten vihannesten keskellä. Pensaspapuja, suurinta herkkuani, ei vaan vielä näkynyt. Ja mustikkapiirakka piti leipaista sunnuntaikahville.
Kiitti, mustikkapiirakkasi näytti ihan syötävän herkulliselta.
PoistaKauniisti ja herkullisesti kuvattu elokuun viikonloppu.
VastaaPoistaRupesi ihan harmittamaan, kun en ottanut valokuvia Koskelta korjaamistani omista vihanneksista, joista tein ruokaa: vihreä pitkulainen kesäkurpitsa, keltainen pallokesäkurpitsa, sipuli, purjo, yrttejä, herneitä...
Ota sitten ensi viikonloppuna kuvia, jos menette suvilystiä pitämään.
PoistaAlkoi heti tehdä mieli Hakaniemen torille. Se taitaa kohta olla ainoa todellinen tori, jossa suoramyyntiä. Kauppatoriltakin on kai "maalaisten rivi" kadonnut. Hakaniemen tori ja halli ovat niin hienoja paikkoja, että on melkein häpeä etten tule käyneeksi siellä useammin.
VastaaPoistaTykkään kans Hakaniemen torista kamalasti. Aito torifiilis eikä liikaa turisteja. Halli on myös mahtava ostospaikka. Yritän pitää perinteitä pystyssä ostokäyttäytymisellä, mutta kiireessä toki tulee harmillisen usein ostettua tori- ja hallikamaa marketeistakin.
Poista